Sreda 29.08.2012.
14:32
Beta

"Pričaćemo tek kad Srbija ugasi svoje institucije"

Sa Nikolićem i Dačićem se može razgovarati kada oni budu zatražili izvinjenje za zločine koji su izvršeni: Fatmir Ljimaj
 

"Sa Nikolićem i Dačićem se može razgovarati kada oni budu zatražili izvinjenje za zločine koji su izvršeni i kada ugase sve srpske institucije na teritoriji Kosova", naveo je Ljimaj. 

Prema njemu, severu Kosova ne treba dati ništa više od onoga što je predviđeno paketom Martija Ahtisarija, pošto je to (paket Ahtisarija) "najbolniji kompromis koji je učinilo Kosovo".  Ljimaj je izjavio je da o Kosovu ne može odlučivati samo vladajuća

koalicija, bez obzira ko je čini, već je pre razgovora sa Srbijom, potrebno postići široki konsenzus unutar Kosova.

Nema dijaloga sa Prištinom do kraja godine

U intervjuu za današnji prištinski "Zeri" Ljimaj, čiji se politički stavovi u mnogo čemu razlikuju od stava predsednika DPK i premijera Hašima Tačija, rekao je da o sudbini Kosova ne mogu odlučivati ni DPK ni Alijansa za budućnost Kosova (AZBK), pošto je vlasnik Kosova narod.


"Ako mislite da vi koji ste bili u OVK možete da radite sve što hoćete sa Kosovom, teško grešite. Kosovo je nešto veće i nešto drugačije", ocenio je Ljimaj.


Prema njegovim rečima, u Predsedništvu DPK do sada nije razgovarano o promeni sastava vladajuće koalicije i pre tih eventualnih razgovora treba proceniti rad sa sadašnjim koalicionim partnerom, Alijansom novo Kosovo.


Ljimaj, koji je i poslanik Skupštine Kosova, rekao je da Priština treba da obezbedi potrebne preduslove za dijalog sa Beogradom koji će imati za rezultat dobrobit građana. 

2024 © - Vesti online