Sreda 29.08.2012.
00:05
Beta, Večernje novosti

Nikolić 11. septembra poziva Putina u Srbiju


Poziv predsedniku Rusije: Tomislv Nikolić zove Vladimira Putinu da u decembru poseti Srbiju i prisustvuje početku izgradnje gasovoda "Južni tok"
 

Nikolić će "vrlo verovatno" Putina u Srbiju pozvati 11. septembra, prilikom susreta dvojice predsednika u Sočiju, gradu na obali Crnog mora.

Beogradski list navodi da su načelni planovi o dolasku Putina u Srbiju razmatrani tokom nedavnog sastanka Nikolića i ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Konuzina.

"Osim utvrđivanja strategije za realizaciju ruskog kredita od 800 miliona dolara i pripreme već ugovorenog susreta Nikolića i Putina u Sočiju 11. septembra, dvojica sagovornika pričali su i o mogućnosti da ruski predsednik krajem godine dođe u uzvratnu posetu".

Prema neimenovanim sagovornicima Večernjih novosti, "veoma je realno" da se Putinova poseta uvrsti u planirani kalendar, pošto je zacrtano da svi proceduralni i administrativni poslovi za početak izgradnje kraka "Južnog toka" kroz Srbiju, dužine 411 kilometara, budu gotovi u oktobru, a da gradilište zvanično bude otvoreno do kraja godine.

2024 © - Vesti online