Utorak 28.08.2012.
21:35
Vestionline, Blic

Jovanovska preokretom do drugog kola US Opena

Sjajan povratak i trijumf na startu poslednjeg gren slema - Bojana Jovanovski

Jovanovska je odigrala teđak meč sa 35. igračicom sveta Monom Bartel, protiv koje je do sada odigrala dva meča i oba izgubila.

Nemačka teniserka imala je furoizan start, jer je posle uvodnog brejka, napravila još jedan vezani za visoko vođstvo od 1:5. Potom je imala na Bojanin servis dve set lopte, ali je srpska igračica sprečila rani završetak seta i smanjila na 2:5. To je ohrabrilo Bojanu, pa se igra preokrenula. Napravila je brejk bez izgubljenog poena, zatim servirala i smanjila na 4:5. Ipak, ispostavilo se da je cena lošeg ulaska u meč bila visoka, jer je Nemica smogla snage da spreči brejk i dobije prvi set - 4:6.

Bojana je počela da sve nadoknađuje u drugom setu vođstvom od 2:0. Ipak, i Nemica je napravila brejk, izjednačila, pa se ponovo igrao gem po gem. U finišu je Bojana imala prednost servisa i povela sa 6:5, a zatim i osvojila sledeći gem na servis Nemice za izjednačenje - 7:5.


Treći set je počela Jovanovski servisom i povela, Nemica joj je vratila i preokrenula brejkom. Već u sledećem gemu Bojana se revanširala izjednačenjem, zatim i povela sa 3:2. Usledio je maratonski gem u kom je Jovanovski napravila drugi uzastopni brejk za 4:2.

A onda je usledio najdramatičniji gem na meču u kojem je Bojana čak šest puta uzastopno sprečila brejk protivnice, a onda iskoristila prednost iz trećeg pokušaja za nedostižno vođstvo od 5:2. U sledećem gemu servirala je Mona Bartel, a Jovanovska je iskoristila drugu meč loptu i pobedila posle dva i po sata igre.

U narednoj rundi Jovanovski čeka pobednicu iz meča Cibulkova – Larson.

2024 © - Vesti online