Utorak 28.08.2012.
21:57
Beta

Ko je to napustio DSS

Bivši predsednik beogradske opštine Lazarevac i predsednik OO DSS Branko Borić napustio stranku

Gradski odbor DSS Beograda odlučio je da u Lazarevcu formira privremeni devetočlani odbor sa Milanom Radojičićem na čelu, koji će voditi stranku do izborne skupštine.

Taj odbor je pozvao Borića da vrati odbornički mandat, tim pre što je o svojim namerama obavestio stranačke organe u Beogradu od kojih je Opštinski odbor u Lazarevcu i saznao za novonastalu situaciju.

Radojičić tvrdi da su problemi u lazarevačkom odboru DSS-a počeli pre kampanje za majske izbore, a Borić u svoj izborni štab i među kandidate za odbornike nije uvrstio "veliki broj uglednih i dugogodišnjih članove, dotadašnjih odbornika, kao ni mlade koji su bili veoma aktivni".

U lazarevačkom DSS-u je bio i najvažniji deo rukovodstva RB "Kolubara", sa direktorima Draganom Tomićem i Vladanom Jovičićem na čelu. Mnogi od njih su kasnije uhapšeni zbog navodnih malverzacija u najvećem ugljenokopu Srbije i čekaju početak suđenja. DSS je na tim izborima u Lazarevcu osvojio osam od 61 mandata i sada će biti, kako je rečeno novinarima, konstruktivna opozicija.

2024 © - Vesti online