Utorak 28.08.2012.
18:36
Beta

Kacin: Očekujem napredak Srbije u borbi protiv kriminala

Kacin je naveo da je put svake zemlje, a ne samo Srbije u evropskim integracijama prepun različitih stanica i stepenica : Kacin i Selaković
 

Kacin je u razgovoru sa ministrom pravde Srbije Nikolom Selakovićem u Beogradu rekao da je njegov osnovni zadatak da kritikuje loše poteze Vlade Srbije koji ne zadovoljavaju evropske standarde, ali i da podrži dobre odluke.

Selaković je ponovio da se Vlada Srbije i on lično zalažu da u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i uspostavljanju vladavine prava u Srbiji ne sme biti nedodirljivih.

Ministar pravde je istakao da se put jačanja pravne države i njenih institucija poklapa sa putem evropskih integracija Srbije i da na tom putu Srbija ima iste ciljeve koje su postavljale i ostvarivale sve zemlje EU.

Pridruživanje Srbije EU je odgovoran zadatak za čitavu državu i za Ministarstvo pravde, pa je Selaković zahvalio Kacinu na podršci koju EU i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju daju u ovom procesu, navelo je Ministarstvo pravde.

Kacin je naveo da je put svake zemlje, a ne samo Srbije u evropskim integracijama prepun različitih stanica i stepenica, a jedna od najvažnijih je uspostavljanje vladavine prava u zemlji koja želi članstvo u EU.

Selaković i Kacin su istakli spremnost za obostranu saradnju i međusobnu pomoć na putu Srbije ka EU.

2024 © - Vesti online