Utorak 28.08.2012.
18:30
Beta

Pavličić: Sklonio sam porodicu zbog pretnji

"Morao sam porodicu da izmestim iz NS da ne bi delili svu tu brigu i zabrinutost"

"Morao sam porodicu da izmestim iz Novog Sada da ne bi delili svu tu brigu i zabrinutost. Novi Sad to ne zaslužuje i to se nikada nije dešavalo u našem gradu. Uveren sam da će građani prepoznati one koji se služe takvim metodama", rekao je Pavličić novinarima i ocenio da je "neuobičajena" atmosfera u kojoj se pokušava smeniti vlast u glavnom gradu Vojvodine.

"Više od mesec dana traje ne samo politički pritisak, već i pretnje, a stvara se atmosfera linča u kojoj se ne može ni raditi ni funkcionisati", kazao je Pavličić, koji je i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS).

Dodao je da će Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpski pokret obnove, dugogodišnji koalicioni partneri DS-a, morati svojim biračima da objasne zašto su se pridružili zahtevima za njegovu smenu.

Pavličić je rekao da će se na sednici Skupštine grada videti da li postoji većina za formiranje vlasti.

"Ako budu imali većinu, ja ću im čestitati i predaću vlast, to je potpuno normalna stvar

Radikali neće s naprednjacima "ni u ludilu"

u politici", poručio je gradonačelnik Novog Sada, koji je dodao da nije kontaktirao sa Srpskom radikalnom strankom o mogućoj podršci DS-u, ali je kazao da je prirodno da radikali imaju stav koji je suprotan Srpskoj naprednoj stranci.

"SRS je stranka koja se pokazala principijelnom u Novom Sadu", ocenio je Pavličić.

Odbornici opozicionih stranaka u Skupštini Novog Sada podneli su zahtev za održavanje vanredne sednice gradskog parlamenta, na kojoj bi se raspravljalo i o smenjivanju gradonačelnika Igora Pavličića.

2024 © - Vesti online