Utorak 28.08.2012.
17:58
Vestionline

TEST: Da li ste sociopata?

Najviše odgovora pod A: Vi se savršeno uklapate u ono što nazovamo "sociopatsko ponašanje". Hladni ste i proračunati, dobro glumite kad treba i za vas prosto ne važe moralni i drugi zakoni. Kad nešto skrivite ne osećate krivicu, a često vas baš briga i za druge ljude. Volite da igrate 'igrice' s ljudima, vrlo ste impulsivni i tražite bilo kakvu stimulaciju da bi pobegli od dosade.  

Najviše odgovora pod B: Vi ste anti-sociopata. Veoma vam je stalo do drugih ljudi, saosećate sa njima i želite da im pomognete. Držite se društvenih i moralnih načela, volite da se družite, dragi ste i ljubazni.   

Najviše odgovora pod C: Vi ste ponekad na putu da postanete sociopata. Nekada iskačete iz društvenih kalupa, ali se vrlo brzo u njih i vraćate. Samo pazite da vas igra vruće-hladno ne odvuče na drugu stranu.

Sociopata je osoba obolela od antisocijalnog poremećaja ličnosti. Ona nije psihički ili fizički bolesna, već ima pogrešna moralna i etička uverenja. Nepoznati su joj osećanja krivice, kajanja itd. Ako se otkrije na vreme, poremećaj se može ispraviti. Simptomi su okrutnost prema životinjama, piromanija, i slično.

A može i ovako da se definiše:

 

Sociopata je osoba (muškog ili ženskog roda,sve jedno) koja boluje od izrazito patogene bolesti društvenog porekla. Reč je o veoma kompleksnom pojmu jer bolest napada bez nekog posebnog razloga i nikad se ne zna koga (iz Vukajlije).

2024 © - Vesti online