Utorak 28.08.2012.
11:09 >> 19:34h
Beta, RTS

Afera "Agrobanka": Nova hapšenja

Sudski veštaci procenjivali imovinu na nerealno visoke svote novca
 

Kako se navodi u saopštenju, osumnjičeni Stojan Stojanov i Zvezdan Damjanović su za Agrobanku procenjivali vrednost nekretnina preduzeća Vestern stajl, Habitfarm i drugih koje su založene kao obezbeđenje za kredite te banke.

Nakon saslušanja u policiji, po odobrenju tužioca za organizovani kriminal, za sve osumnjičene doneta su rešenja o zadržavanju u trajanju do 48 sati.

Još jedno hapšenje u aferi Agrobanka

Policija je uhapsila direktora firme Luton Miloša Markovića, osumnjičenog za zloupotrebe
kredita Agrobanke, javila je Radio-televizija Srbije (RTS). Luton je firma iz sistema Habitfarma ranije uhapšenog Radoslava Sekulića iz Ivanjice.

Osumnjičeni će u tom roku uz krivičnu prijavu biti privedeni u Tužilaštvo za organizovani krminal nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka, navodi se u saopštenju.

Dosadašnja istraga u aferi "Agrobanka" pokazala je da se manipulisalo lažnim procenama založene imovine, odnosno da su veštačene vrednosti bile i po nekoliko puta veće od stvarnih vrednosti objekata.

NBS je u maju oduzela dozvolu za rad Agrobanci zbog minusa od 300 miliona evra. Prethodno je u decembru 2011. uvedena prinudna uprava. Nakon gašenja banke njene obaveze i depozite je preuzela "Nova Agrobanka" koju je osnovala Vlada Srbije.

Sve o "aferi Agrobanka" pročitajte OVDE!

2024 © - Vesti online