Utorak 28.08.2012.
05:42
Press

I socijalisti imaju zahteve za promenu vlasti na lokalu

I socijalisti žele promenu vasti u nekim gradovima: Žarko Obradović
 

"Stav SPS je da treba formirati lokalnu vlast svuda gde je to moguće, u sastavu koji je na republičkom nivou. SPS takođe ima svoje zahteve i na sastanku Predsedništva izjasnićemo se o zahtevima koalicionih partnera i o našoj poziciji i lokalnim samoupravama gde mi smatramo da treba da napravimo lokalnu vlast", kaže Obradović.

Pročitajte još:

* Na lokalu 2+2 nije 4?

* SNS preuzima vlast u Novom Sadu

On nije precizirao o kojim zahtevima je reč, ali je najavio da će ove nedelje biti održana sednica Predsedništva SPS-a na kojoj će biti precizirani njihovi uslovi za prekompoziciju vlasti na lokalnom nivou.

"Sasvim je logično da se tamo gde postoje matematičke i druge mogućnosti napravi koalicija SNS-a i SPS-a i ostalih partnera koja je istovetna republičkom nivou. Tako je bilo i u prošlosti, zašto ne bi i sada", rekao je Obradović.

Nećemo rokove

Upitan da prokomentariše javni ultimatum koji su naprednjaci postavili SPS-u, Obradović je naveo da rokove ne treba postavljati ultimativno.
"To je stvar koalicije. Sva sporna pitanja treba rešiti u interesu građana i koalicije, jer ponekad predsednici lokalnih odbora tu ideju promovišu ne vodeći računa o koalicionom interesu", zaključio je Žarko Obradović.

Drugi čovek SPS-a naglasio je da njegova stranka sa tim zahtevima izaći u javnost tek nakon sednice Predsedništva.

"Imamo svoje zahteve, jer ima lokalnih samouprava gde je SPS dobio ubedljivu većinu, a ne participira u lokalnoj vlasti, ili gde je jedan od koalicionih partnera u vlasti, a SPS sa ostalima u opoziciji.

"Nije to uopšte tako jednostavno pitanje kao što se pokušava predstaviti, da se samo preslika republička vlast. Ima tu i lokalnih specifičnosti, naklonosti i animoziteta, mora da se obrati pažnja i na specifičnosti lokalne vlasti", kaže zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije.

2024 © - Vesti online