Utorak 28.08.2012.
11:35
Vestionline, FoNet

Vermezović: Navijači stvaraju strah kod igrača

"Odmarao sam Tomića i Kamaru, oni su nezamenljivi članovi prve postave, eventualno će biti sitnih promena u odnosu na meč sa Jagodinom", rekao je Vermezović.

On je izjavio da je veoma zadovoljan što Partizan ima veliki izbor pojačanja iz omladinske škole, ali da je pomalo razočaravajuće što mnogi omladinci napuštaju crno-beli dres pre nego što zaigraju za prvi tim.

"Biznismeni sa Zapada su svesni koliko kvalitetnih mladih igrača imamo. Takva je situacija da moramo da se odričemo nekih igrača", rekao je Vermezović.

On je izjavio da je interesovanje zapadnih klubova mnogo veće za igrače mlađih kategorija, nego za fudbalere prvog tima Partizana.

"Nadam se da ćemo uskoro izaći iz pozicije da prodajemo mlade igrače, bar da ih sačuvamo dve do tri godine u prvom timu", rekao je Vermezović.

On je dodao i da navijači stvaraju veliki pritisak na igrače i da to utiče na njihovo samopouzdanje.

"Ne mogu da kažem da mi je svejedno kada čujem ta skandiranja sa tribina. Nikada nisam gajio iluzije da mogu svima da se svidim, ali mi je nejasno da pojedinci sa “zapada”, za koje znam da dobijaju besplatne ulaznice, ispolje toliko mržnje. Igrači su u strahu kada izađu na naš teren. Sada je i Stefan Šćepović u sličnom problemu, sa kojim se susretao Babović. Publika je oterala Babovića, a sada bi i Šćepovića i šta bi ja sada trebalo da radim, da ih pustim da sastavljaju tim? To je nešto što definitivno ne može samo od sebe da prođe, pošto će posle prvog kiksa opet da bude slična priča. Na moju pripremu utakmice to ne utiče, ali neminovno je da momci koji fudbal još igraju onako dečački osećaju strah, teško je privići se na tako nešto", zaključuio je Vermezović.

Lola Smiljanić ponovo u timu

 

Milan Smiljanić više nije "višak" i u nastavku sezone će konkurisati za tim.


"Lola se vraća u naše društvo. On je mlad momak, koji je shvatio da nije bio na dobrom putu. Promenio se dosta, jer je shvatio da bi bilo žalosno da napusti fudbal u 25. godini. Mnogo mu se toga izdešavalo, pa je malo izgubio kompas. Nije još, ali biće sigurno licenciran za sezonu", objasnio je Vermezović.

2024 © - Vesti online