Ponedeljak 27.08.2012.
20:44
Beta

Vojvodina traži kaznu, Zvezda uputila izvinjenje

Pošto je Vojvodina pobedila Zvezdu sa 2:1, pojedinci iz publike uleteli su na teren i napali igrače novosadskog kluba. FK Vojvodina zatražila je od FSS i od MUP Srbije da utvrde činjenice i kazne krivce.

"Pitamo se kako je moguće da, ako je utakmica uredno prijavljena, policija izađe na lice mesta tek 45 minutu po okončanju incidenta, i to na poziv ljudi iz vođstva FK Vojvodina", navodi se u saopštenju novosadskog kluba.

A, fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da najiskrenije žali zbog incidenta u Beogradu na utakmici omladinaca protiv Vojvodine, kada je po završetku meča u subotu došlo do obračuna roditelja igrača.

"Zbog svega što se dogodilo, Crvena zvezda najiskrenije žali i nada se da se ovakve i slične stvari više neće ponavljati. Preduzeli smo sve neophodne mere i radnje u organizaciji ove utakmice, a koje predviđaju propisi", navodi se u saopštenju crveno-belih.

U saopštenju piše da je sukob počeo međusobnim vređanjem jednog fudbalera Vojvodine i gledaoca na tribinama.

"Tokom svih 90 minuta između igrača Vojvodine Stefana Nikolića i jednog gledaoca trajao je verbalni sukob koji je eskalirao po završetku utakmice. Ubrzo su se u epicentru događaja našli roditelji igrača i jednog i drugog tima, prilikom čega je došlo do guranja i meteža. Nadležni organi će dati najbolji sud o svemu što se dogodilo. Zvezda će sarađivati sa njima u rasvetljavanju ovog slučaja i dolasku do prave istine", dodaje se u saopštenju beogradskog kluba.

2024 © - Vesti online