Ponedeljak 27.08.2012.
12:53
Beta

Kacin došao da ispravlja naše greške

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju: Jelko Kacin
 

Kacin bi potom potom trebalo da poseti radnike i akcionare Jugoremedije AD Zrenjanin sa kojima će razgovarati o, kako je najavljeno, ispravljanju grešaka u privatizaciji i sprovođenju rezolucije Evropskog parlamenta povodom 24 sporne privatizacije.

Evropski izvestilac zatim putuje u Beograd gde će se posle podne sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Kacin će u utorak 28. avgusta razgovarati sa potpredsednicom Vlade Srbije zaduženom za evropske integracije Suzanom Grubješić i direktorom vladine Kancelarije za evropske integracije Milanom Pajevićem.

Kako je rečeno agenciji Beta u Skupštini, Kacin će se u sredu sastati sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem, zamenikom predsednika skupštinskog Odbora za evropske integracije Laslom Vargom i sa šefom poslaničke grupe Liberalno demokratske partije Čedomirom Jovanovićem.

Očekuje se da će teme razgovora Kacina sa srpskim zvaničnicima biti predstojeći izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u procesu evropskih integracija koji će biti objavljen u oktobru.

Kacin je nakon formiranja Vlade Srbije poručio da će Evropski parlament ostati dosledno posvećen proširenju i unapređenju odnosa Srbije i Evropske unije.

2024 © - Vesti online