Ponedeljak 27.08.2012.
11:52 >> 15:08h
Beta

Pesnicom u lice udario novinarku TV Šabac

Foto: Ilustracija

Incident se dogodio u nedelju u popodnevnim časovima i nije povezan sa samim takmičenjem.

Prema navodima očevidaca i ekipe TV Šabac, novinarku i snimatelja napao je R. K. (35) koji je neposredno nakon toga i priveden. On je prvo vređao novinarku a zatim i fizički napao snimatelja Zorana Milutinovića, dok je Mariju Damnjanović udario pesnicom u lice.

Novinarskoj ekipi nije pomogao niko od prisutnih redara Seoskih olimpijskih igara i policajaca.

NUNS i UNS osudili napad

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je napad na ekipu Televizije Šabac i izrazilo očekivanje da će tužilaštvo u tom gradu pokrenuti krivični postupak protiv napadača, čiji je identitet poznat. NUNS je u saopštenju podsetio da je za krivično delo ugrožavanja sigurnosti novinara na radnom zadatku propisana kazna zatvora od jedne do osam godina.

 

I Udruženje novinara Srbije (UNS) je osudilo napad na ekipu televizije Šabac i zatražilo hitnu reakciju istražnih organa i tužilaštva i strogu kaznu za napadača.

 

"UNS podseća da je izmenom Krivičnog zakonika za ugrožavanje sigurnosti novinara na radnom zadatku odnosno lica koja obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina", navodi se u saopštenju UNS-a.

2024 © - Vesti online