Ponedeljak 27.08.2012.
09:54
telegraf.rs

Svedok: Taton sam skočio, terali me da lažem

Taton bio svestan kada je Hitna pomoć stigla što se vidi i na fotografijama

"Oko 17.30 časova nalazio sam se u prizemlju garaže, blizu stepeništa koje vodi u ulicu Maršala Birjuzova. U jednom trenutku sam video da mladić (kasnije sam saznao, Bris Taton) skače sa platoa Obilićevog venca i pada pored mene. Odmah sam mu prišao, bio je povređen, ali svestan. Ubrzo je došla Hitna pomoć", navodi očevidac u svom iskazu.

On tvrdi da prilikom pada Tatona niko nije bio pored njega, niti na stepeništu.

"Kada sam ga unosio u kola Hitne pomoći rekao mi je: 'Maj frend'! Sa mnom je bio i kolporter koji mi je rekao da je Taton, bežeći od tuče, naskočio na žardinjeru i preskočio ogradu. Videli smo da su u žardinjeri ostali tragovi njegovih patika", dodaje Dragan C.

Ta žardinjera je uklonjena posle Tatonovog skoka. "Inspektori su čak insistirali da promenim izjavu i da kažem da je Taton bačen. Nisam pristao i od tada me u vezi ovog slučaja niko nije zvao", piše na kraju njegove izjave.

Advokat Svetozar Vujačić, branilac osuđenog Dejana Puzigaće, koji je u bekstvu, najavljuje da je ovaj dokaz od presudne važnosti da odbrana 15 osuđenih navijača Partizana zatraži novo suđenje.

"U pitanju je, evidentno, jedna od brojnih presuda koja je doneta pod političkim pritiskom u datom trenutku" smatra Vujačić.

Kazne Đorđu Preliću i Dejanu Puzigaći, koji se nalaze u bekstvu i za kojima su izdate međunarodne poternice, smanjene su sa 35 i 32 na 15, odnosno 14 godina, Ljubomiru Markoviću i Ivanu Grkoviću sa 30 na 13 godina zatvora, po osam i po dobili su osuđeni Branimir Četnik i Vladan Suvajac, koji su ranije bili osuđeni na 14 godina, a Milanu Vujoviću ista kazna smanjena je na osam godina.

Sa 14 i 12 godina na po sedam godina osuđeni su Jovan Karbić, Dragan Tomasović, Stefan Veličković, Milan Tarlać i Bojan Matijević. Stepi Petroviću kazna je smanjena sa pet na četiri godine, na koliko je potvrđena Dejanu Stankoviću. Vladimiru Boškoviću potvrđena je uslovna osuda od osam meseci zatvora s rokom provere od dve godine.

2020 © - Vesti online