Ponedeljak 27.08.2012.
14:30
M. T. - Vesti

Venčanje na kobnoj litici

Zdravica: Tatjana Radošević i Nenad Podovac sa kumovima
 

Tanja se baš na mestu sa kojeg se okliznula i iznad ponora u kojem je čudom preživela, venčala sa - svojim spasiocem Nenadom Podovcem iz Niša.


Na Trem su sa prijateljima i brojnim ekipama novinara Tanja i Nenad stigli u punoj planinarskoj opremi, u adekvatnim, specijalnim cipelama i uz pomoć štapova. Tanja se brzo presvukla i obukla venčanicu. Nakon prigodnih reči matičara Mirka Veličkovića iz Gadžinog Hana, otvoren je šampanjac. Na vrhu su razmenjene burme i, naravno, evocirana su sećanja na snežnu mećavu i događaj iz februara 2010.


Nesreća se dogodila tokom akcije u kojoj je učestvovalo oko 800 planinara iz cele naše zemlje. Po snežnoj vejavici planinari su oko podneva stigli na Trem i Tatjana je poželela da fotoaparatom ovekoveči trenutak osvajanja vrha. Ispala joj je rukavica, ona se sa rancem na leđima sagla da je podigne i propala je u ambis.


Ova mlada Beograđanka, rečeno je odmah posle događaja, čudom je preživela. Posle više od deset sati, koliko je trajala akcija spasavanja, utvrđeno je da je imala je višestruki prelom rebara i brojna nagnječenja. Verovatno bi još teže nastradala da nije imala ranac na leđima, koji je ublažio pad. Iako povređena, uspela je puzeći da dođe do mesta odakle je bilo dometa mobilne telefonije i pozvala oca koji je sa njom krenuo na planinarenje i spasioce, koji su je potom pronašli i prebacili u niški Klinički centar.


Među spasiocima i onima koji su pronašli Tatjanu u provaliji i prvi stigli do nje bio je i Nenad Podovac, pripadnik 161. brigade za obezbeđenje aerodroma u Nišu.
Prijateljstvo sa Nenadom u periodu posle nesreće, dok se oporavljala, pretvorilo se u ljubav. I, posle dve i po godine od nesrećnog pada, organizovano je venčanje i sklapanje braka na Tremu, vrhu Suve planine.

2024 © - Vesti online