Nedelja 26.08.2012.
22:19
Beta

SPO: Smenićemo Pavličića jer je loš za Novi Sad

SPO spreman da smeni gradonačelnika Novog Sada

Povodom optužbi Demokratske stranke iznetih u poslednjem saopštenju na račun SPO i njega lično, Jelić je u pisanoj izjavi naveo da će Pavličić ostati upamćen samo po tome što je uspeo da prepolovi izborni rezultat svoje stranke na prošlim izborima u odnosu na one održane 2008. godine, kada je pobedio.

"To je najbolji pokazatelj šta građani Novog Sada misle o njemu, njegovoj politici i vladavini u poslednje četiri godine", naveo je Jelić i dodao da će "istražni organi vrlo brzo kazati svoje o njegovim korupcionaškim aferama".

DS je optužio Jelića da je u proteklom mandatu, kao direktor JKP "Novosadska toplana", napravio velike dugove, zbog čega mu je Pavličić "slao inspekcije". Ta stranka je u saopštenju oštro napala Ligu socijaldemoktrata Vojvodine i SPO, za koji je navela da "i novosadski vrapci znaju" da je zapravo "ekspozitura" LSV i da tradicionalno zajednički nastupaju na lokalnim izborima u Novom Sadu.

Reagujući na optužbe Jelić je rekao i da kao aktuelni direktor Javnog preduzeća Zavod za izgradnju grada "ne želi da legalizuje nečasne radnje gradonačelnika i njegovih ljudi".

Naveo je da se te radnje odnose na odluku prošlog saziva Skupštine grada da poveri poslove JKP "Put" za asfaltiranje ulica u gradu u vrednosti od 960 miliona dinara, ali je potrošeno 350 miliona više nego što je predviđeno budžetom, pa se od njega očekuje da legalizuje te radove.

"U takvim poslovima ne želim da učestvujem i zato ću podneti ostavku na mesto direktora ZIG-a na prvoj sednici Skupštine, kao sto sam i najavio juče", izjavio je Jelić.

2024 © - Vesti online