Nedelja 26.08.2012.
03:21
Beta

U nedelju saslušanje vozača poljskog autobusa

Foto - arhiva: U nedelju saslušanje vozača poljskog autobusa koji je izazvao nesreću
 

Kako je Agenciji Beta rečeno u u MUP-u Srbije, jedan policajac je poginuo, dva su teže, a dva lakše povređena. Poginula je i jedna državljanka Slovačke koje je ranije lakše povređena u udesu na istom mestu. Policija je obavljala uviđaj posle tog udesa, kada je na patrolu naleteo poljski autobus.

"Nekoliko sekundi pred sudar vozač autobusa je skrenuo u traku za zaustavljanje i zatim udario u dva patrolna policijska automobila koji su tu bili parkirani. Na autoputu nije bilo tragova kočenja", rekao je poljskoj televizji TVN24 konzul koji je na vest o nesreći otišao odmah na lice mesta.

Autobus prevoznika Beatur trans travel Poland iz Lublina vraćao je u domovinu poljske turiste, klijente nekoliko turističkih agencija sa letovanja u Bugarskoj.

"Niko od 65 turista nije zadobio povrede. Prilikom uviđaja vozaču je pozlilo. Trenutno je u bolnici jer je njegovo psihičko i fizičko stanje prilično ozbiljno. Biće saslušan u nedelju", istakao je konzul.

Poljski turisti prebačeni su u rezervni autobus koji je obezbedio prevoznik i čim srpska policija završi saslušanje poslednje dvojice, mogu da krenu kući, rekao je konzul.

2024 © - Vesti online