Utorak 27.10.2009.
11:12
Vestionline

Crnogorci najviše veruju crkvi

U anketi, koja je sprovedena između 14. i 21. oktobra na uzorku od 1007 ispitanika, drugo mesto zauzima predsednik države Filip Vujanović, za koga je 53,3 odsto ispitanika navelo da mu potpuno veruje, dok se svim ostalim institucijama više ne veruje.

Najviše ispitanika, čak 69,9 odsto, nema poverenja u političke partije, dok 59 odsto ne veruje sudstvu i policiji. Više od polovine ispitanika izjasnilo su se da ne veruje Skupštini Crne Gore, a 51,1 procenat nema poverenja u Vladu.

Anketa je pokazala da bi ubedljiva većina ispitanika (48,7 posto) ponovo glasala za Demokratsku partiju socijalista, dok je drugorangirana Socijalistička narodna partija daleko iza sa 18,7 posto. Za Novu srpsku demokratiju ponovo bi glasalo 8,3 posto, a za Pokret za promjene 5,5 posto ispitanika.

Glasovi za Socijaldemokratsku partiju, članicu vladajuće koalicije, stali su u 4,2 posto što je blizu cenzusa za ulazak u parlament. Anketa je potvrdila i da ubedljiva većina građana veruje da su u poznatom sporu između gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše i novinara lista Vijesti u pravu novinari koji uživaju više poverenja građana.

2024 © - Vesti online