Subota 25.08.2012.
12:01
S. S. - Foto: Vesti

Korak po korak do cilja

Čeka ga transplantacija u Beču: Nikolaj Milenković
 

Nije ni trebalo, jer je očito da zemljaci širom sveta duboko saosećaju sa roditeljima ovog dečaka, rođenog sa spinom bifidom, po život opasnim otvorom na kičmenom stubu, koji su prinuđeni stalno da savlađuju finansijske prepreke na putu ka izlečenju sina.

Pročitajte još:

* Pomozimo Nikolaju da ode u Beč

* Svaki prilog - korak ka Beču

Kada su posle osam operacija u zemlji saznali za transplantaciju matičnih ćelija trebalo je prikupti 16.000 evra. Uz pomoć ljudi dobre volje, mahom iz dijaspore, novac je prikupljen, ali su se u međuvremenu uslovi potpuno promenili. Umesto u Nemačku, dečak je preusmeren u Austriju, a troškovi ove nove metode povećani za oko 8.000. Na termin još uvek čekaju, jer Nikolaj ima niz anomalija, pa njegova operacija neće biti rutinska.

POZIV DONATORIMA

 

 Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


I pored toga, otac Bojan, hranilac male porodice čiju je sreću telesni hendikep njihovog ljupkog i bistrog jedinca, i majka Monika, koja danonoćno bdi nad sinom, nisu ustuknuli. Nisu ni naši čitaoci, pa su donacije nastavile da stižu, istina ne onim intenzitetom kao ranije. Ali, i pored toga, nedostajuća suma polako se smanjuje.

Pre nedelju dana nedostajalo je 6.000 evra, a već danas 5.900. Nekom će se učiniti da je to mali pomak, ali Milenkovićima je svaki evro, dolar ili dinar veliki kao i svaki pokret malog Nikolaja napravljen bez tuđe pomoći.

2024 © - Vesti online