Subota 25.08.2012.
12:01
S. A. - Foto: Vesti

Srećan rođendan, Aco!

Hvala Dani Vacev: Aleksandar Ćolić sa majkom Ljiljanom

- Uz odeću i slatkiše, ova dobra žena poslala je mom sinu i 20 evra. Svake godine na Acin rođendan ona se potrudi da ga obraduje. Paket nam je poslala iz svog rodnog Dimitrovgrada, gde je bila na odmoru. Vidi se da je sve pažljivo svojom rukom birala, kao što bi za svoje dete. I njena komšinica, kojoj na žalost ne znam ime, obradovala nas je lepom posteljinom. Hvala im - kaže Ljiljana Ćolić, čiji sin boluje od teške i neizlečive bolesti ubrzanog starenja mozga.


Zabrinuta majka kaže da je njen sin, o kojem sa mnogo ljubavi brine već godinama, u sve težem stanju, da bolest napreduje i da lekovi mogu samo da ublaže njegove muke.

Pročitajte još:

* Lekovi nestanu, prijatelji pomognu

* Pomoć uvek u pravo vreme

Bez terapije ne može nijedan dan, a humani čitaoci "Vesti", među kojima je i Dana Vacev, brinu se da uvek ima dovoljno leka "buspar" i "coenzdžm Lj". Poboljšali su mu uslove stanovanja i prilagodili potrebama invalida, brinu se o njegovoj odeći, vode računa da u kući uvek ima dovoljno higijenskih sredstava.

Aleksandar vreme provodi uglavnom uz televizor, to je njegova jedina razonoda i kontakt sa svetom, jer sve teže govori i sve je više vezan za invalidska kolica. Proteklih nedelja je uživao prateći Olimpijadu u Londonu, navijajući od srca iz svoje skromne sobe za naše olimpijce.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online