Subota 25.08.2012.
13:00
D. D. - Vesti

Tadić neće da bude počasni predsednik

Trijumvirat: Dragan Đilas, Bojan Pajtić i Boris Tadić
 

Tajni sastanak na inicijativu Pajtića održan je u Novom Sadu, a kako otkrivaju naši sagovornici, Tadić ni posle dužeg ubeđivanja nije prihvatio osnovni Đilasov zahtev da se povuče na mesto počasnog predsednika DS.

Đilas neumoljiv

- Dragan Đilas ne odustaje od namere da bude lider DS-a i iskoristiće period do sednica stranačkih foruma da pridobije što više funkcionera i članova stranke kako bi Tadić bio označen kao krivac za izborne poraze i zaštitnik kadrova koji su doprineli slomu DS-a - kaže sagovornik "Vesti".

U prvi mah saglasnosti među njima nije bilo, a onda je Tadić pristao samo na ustupak da on kao lider DS operativno vodi partiju u trijumviratu sa Đilasom i Pajtićem, bez ostalih potpredsednika Dragana Šutanovca, Jelene Trivan i Dušana Petrovića. Pajtić je već dan kasnije raspustio sremskomitrovački odbor, jedini u Vojvodini pod Petrovićevom kontrolom i postavio svog poverenika, dok su kako se priča u DS-u na Đilasovu stranu stali i Trivan i Šutanovac.


Dragan Šutanovac se sa Đilasom pojavio u Smederevskoj Palanci gde su negirali cepanje DS-a i najavili njeno jačanje tokom jeseni, a naši sagovornici.


Odlazak Dragana Đilasa na skupštinu Opštinskog odbora DS-a u Smederevskoj Palanci, na kojoj su se kao gosti pojavili predstavnici 20 opštinskih odbora, prema rečima izvora "Vesti", predstavlja privremeno primirje u interesu stranke.

2024 © - Vesti online