Petak 24.08.2012.
22:17
Vestionline

Srbija deklasirala Estoniju u Novom Sadu

Lagana pobeda Dudinih "orlova" u novosadskom "Spensu"

Izabranici selektora Dušana Ivkovića u prva tri kola zabeležili su pobede na gostovanjima Islandu i Slovačkoj i poraz od Crne Gore u Beogradskoj areni, pa posle trijumfa nad Estonijom u Novom Sadu imaju skor od tri pobede i poraz. 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Krstić i Teodosić sa po 12 poena, Anđušić je ubacio 11, a Kešelj devet. U Ekipi Estonije najefikasniji je bili su Halik sa 11, Vene sa 10, a Kangur i Abet su zabeležili po devet poena.

Nakon nekoliko uvodnih trojki gostiju iz Estonije, srpski košarkaši su polako preuzeli kontrolu nad mečom i dok kraja prve četrvrtine bilo je 11 poena razlike.

Drugu četvrtinu otvorili su Estonci pogotkom za tri poena, ali Srbija uzvraća sa četiri trojke, po jedna Ercega i Kešelja, a dve Anđušića za dvadeset poena prednosti (38:18). Do kraja poluvremena Srbija je samo održavala prednost koji je stekla na kraju prve i početkom druge četvrtine (50:28).

Drugo poluveme Srbija je otvorila sa dve promašene trojke, ali je u nastavku opet sve došlo gde treba i "orlovi" dolaze na plus 25 (60:35), a do kraja treće četvrtine prednost je povećana na 29 poena (70:41).

Estonija je na početku četvrte četvrtine ubacila 12 poena, a Srbija samo četiri. Opuštanje u igri i pad koncentracije prekinuo je selektor Ivković sa minutom odmora, pa je do kraja meča Srbija održavala prednost, a šansu su dobijali i igrači koji su imali manju minutažu.

2024 © - Vesti online