Petak 24.08.2012.
13:42 >> 14:40h
Beta

Nilski konj pobegao iz ZOO vrta, uskočio u bazen i zaglavio se

Nema kud iz dubokog bazena
 

Mladi nilski konj upao je u utorak u bazen odmarališta kod Johanesburga. Bazen je dovoljno veliki da nilski konj u njemu pliva, ali je predubok da bi nogama dodirnuo dno ili uspeo iz njega da izađe, rekao je za agenciju AP upravnik odmarališta, Rubi Fereira.

Stručnjaci su do danas uspeli da ispuste gotovo svu vodu iz bazena da bi olakšali spasavanje mlade životinje, a ekspert za spasavanje u divljini Sajmon Prinslu polivao je vodom nilskog konja, da bi izdržao na suncu. Spasilački tim čekao je da stigne veterinar pre nego što je počeo proces izvlačenja, ali je mladi nilski konj najednom uginuo.


Zvaničnica iz Nacionalnog udruženja Južne Afrike za sprečavanje okrutnosti prema životinjama objasnila je da se majka mladog, mada četvorogodišnjeg nilskog konja, nedavno ponovo oždrebila, te su dominantniji mužjaci oterali iz krda "njenog starijeg sina".

Plan je bio da se nilski konj, pošto bude izvučen, premesti u drugo utočište za životinje jer nisu smeli da ga vrate u dosadašnje, iz kojeg je "proteran". Međutim, hipo je uginuo.

Spasavanje nilskog konja privuklo je pažnju mnogih medija u Južnoj Africi, od kojih su neki direktno prenosili akciju.

2024 © - Vesti online