Petak 24.08.2012.
08:00 >> 09:12h
Danas

"Josipović me napada zbog Oluje"

 Napad zbog odbijanja da prisustvuje "proslavi" Oluje : Milorad Pupovac
 

On je za "Danas" rekao i da od Josipovića očekuje da zaustavi svoju, kako je kazao, "političko medijsku kampanju proizvodnje alternativne politike Srba u Hrvatskoj, nepriznavanja izabranih predstavnika Srba od opština do Sabora i izabrane srpske samouprave u Hrvatskoj pod izgovorom brige za pluralizam medju Srbima".

Josipović: Pupovac je politički reketaš koji vodi svoj etnobiznis

"Moje odbijanje da dođem na proslavu "Oluje", a što od mene dosad nije tražio nijedan hrvatski predsednik i premijer, svakako je jedan od razloga što je predsednik Josipović odlučio pokrenuti kampanju protiv mene i optužiti me da ja i nisam toliki zagovaratelj pomirenja između Hrvata i Srba, jer na mnogim mestima 'održavam međuetničke tenzije niskog intenziteta'", rekao je Pupovac za "Danas".

Povodom navoda u intervjuu Milorada Pupovca oglasila se Koalicija udruženja izbeglica saopštenjem u kome se navodi da je 6. avgusta ove godine Pupovac u Dnevniku 3 Hrvatske televizije, između ostalog, izjavio da lično nije dobio poziv od hrvatskog predsednika za odlazak u Knin što znači da nije principijelno protiv odlaska.

2024 © - Vesti online