Petak 24.08.2012.
06:06
D.D.

Pelević napušta naprednjake?

On kaže za "Vesti" da je razlog njegovog nezadovoljstva i to što je SNS formirao republičku vlast sa liderima Ujedinjenih regiona Srbije Mlađanom Dinkićem i Stranke demokratske akcije Sulejmanom Ugljaninom.


- Ne želim da sa Dinkićem i Ugljaninom sedimo u Vladi, ali ću obrazloženje o tome dati u parlamentu - kaže Pelević i dodaje da su mu zasmetala još neka kadrovska rešenja u novoj vlasti.


Pelević nije hteo da komentariše spekulacije da namerava da napusti poslaničku grupu SNS-a u Skupštini Srbije i deluje kao samostalni poslanik. U visokim krugovima SNS-a čuje se i da je Pelević ljut što je ostao bez državne fotelje. Naši izvori navode da je podneo ostavku u partijskom Savetu za sport, jer smatra da je to telo trebalo da se pita prilikom izbora šahistkinje Alise Marić za ministarku sporta.


Pelević demantuje i te priče. Tvrdi da nikada nije želeo ministarsku, niti bilo koju funkciju.


- To su gluposti. Javno sam rekao Aleksandru Vučiću da ne želim da budem ministar - kaže Pelević.

Smeta mu i preletač


- U SNS-u nema mesta za mene i Aleksandra Martinovića koji me je kao član pravnog tima Vojislava Šešelja optuživao da sam odgovoran za ubistvo 500 civila u Zvorniku 1992. Tužilaštvo za ratne zločine je odbacilo krivičnu prijavu, ali zbog svega što smo moja deca i ja proživeli ne mogu da budem s njim u istoj partiji - rekao je Pelević.

2024 © - Vesti online