Četvrtak 23.08.2012.
23:16
Beta

DSS: Kfor ceo dan zlostavlja Srbe

Nedopustivo ponašanje Kfora: Petar Petković

"Nedopustivo je da Kfor satima, na nepodnošnjivoj vrućini, drži u putničkim vozilima civilno stanovništvo, blokirajući pred podignutim punktovima njihovo svakodnevno kretanje i upućujući drske i otvorene pretnje", naveo je portparol DSS Petar Petković u pisanoj izjavi dostavljenoj Beti.

Petković je ocenio da je "dozlogrdilo" da se NATO po ko zna koji put obračunava sa "golorukim srpskim narodom koji mesecima mirno i dostojanstveno istarajava u odbrani svog neotuđivog prava da pripada državi Srbiji".

"Kosovo je sastavni deo Srbije i to najbolje potvrđuje odlučnost srpskog naroda na

Kfor Srbima: Što nas ne napadnete?

Kosovu, koji nikada neće pristati na namere Kfora i Euleksa da se na Kosovu gradi država albanskih separatista", naveo je Petković.

Srbi na severu Kosova najpre su blokirali prolazak vozila Euleksa uz obrazloženje da ta misija nije statusno neutralna, a pripadnici Kfora su zatim uklonili barikadu koju su u selu Zupče držali Srbi i potom uspostavili kontrolni punkt u blizini Zupča.

Po rečima predsednika Opštine Zubin Potok Slaviše Ristića, svi prilazni putevi tom mestu iz pravca Kosovske Mitrovice su blokirani i u kolonama automobila na prolaz čekaju i deca, žene, starci. Situacija u Zupču bila je napeta, ali mirna, a dvojica Srba koja su danas privedena, posle ispitivanja su puštena kući.

2024 © - Vesti online