Četvrtak 23.08.2012.
15:44 >> 16:47h
Beta

Članovi DS-a lome kukove na prinudnom radu u Kuršumliji

 Kažnjenička radnička jedinica: DS čisti Kuršumliju (foto ilustracija)
 

U saopštenju se navodi da funkcioneri iz SNS, direktori i šefovi već mesec dana "progone i šikaniraju" članove DS, zaposlene u javnim ustanovama i institucijama u Kuršumliji.

"I ombudsman o prinudnom radu"
 

Zaštitnik građana će uputiti saradnike na teren kako bi na licu mesta proverili tvrdnje o kršenju prava zaposlenih u opštinskim službama u Kuršumliji.

 

Ombudsman Saša Janković je istovremeno obavestio predstavnike svih političkih partija, pa i DS, čija ga je potpredsednica Jelena Trivan pozvala da reaguje, da je princip zaštitnika građana da postupa u skladu sa zakonom, a ne preko medija.

 

"Zaštita prava koju ombudsman pruža važi podjednako, pod istim uslovima, za sve građane, a iznošenje pritužbi preko medija, a ne na zakonom utvrđen način, može biti kontraproduktivno i ne doprinosi niti bržem rešavanju problema niti očuvanju nezavisnosti nepolitičkih institucija", navodi se u izjavi Jankovića.

Nova opštinska vlast u Kuršumliji, koju čini koalicija SNS-DSS organizuje tzv. javne radove uređenja grada u kojima su pod pretnjom otkaza bili primorani članovi DS u Kuršumliji, zaposleni u opštinskoj upravi i javnim preduzećima da učestvuju.

"Radi se o 'ad hoc' radovima koji nemaju nikakvog zakonskog osnova. Tokom ovih, prinudnih radova član DS Velislav Milosavljević je doživeo tešku povredu kuka i zakazana mu je hitna operacija", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Demkratske stranke iz Kuršumlije.

Kako navode, opštinska vlast formirala je "kažnjeničku radnu jedinicu" koja za cilj ima isključivo obračun sa političkim neistomišljenicima, odnosno članovima DS u Kuršumliji.

Radnik na obezbeđenju u sportskoj hali u Kuršumliji Saša Jovanović ranije danas je agenciji Beta rekao da je zbog izjave medijima o čišćenju grada na kom su bili angažovani članovi URS-a, kažnjen sa još 15 dana čišćenja.

Jovanović je nedavno agenciji Beta i televiziji B92 dao izjavu da je on sa još nekoliko radnika sportske hale zato što su članovi URS-a izveden na ulicu da čiste grad i da im je novopostavljeni poslovođa Vučko Savić saopštio da su tu po kazni jer su u predizbornoj kampanju bili aktivni ispred URS-a.

2024 © - Vesti online