Četvrtak 23.08.2012.
13:26 >> 16:32h
Beta

Ko koga blokira na severu Kosmeta?

Na prvom mestu je da se osigura bezbednost, a ne da se blokiraju putevi
 

U mestu Zupče u opštini Zubin Potok u toku je zajednička akcija Kfora i Euleksa na deblokadi putnog pravca Kosovska Mitrovica -Zubin Potok.

Portparol Euleksa Bljerim Krasnići rekao je novinarima u Prištini da je u toku akcija kojom se obezbeđuje redovno funkcionisanje Euleksa i Kfora. On je naveo da je akcija preduzeta da bi se pripadnicima Euleksa omogućio nesmetan pristup stanici Kosovske policijske službe u Zubinom Potoku.

Krasnići kaže da se prolasku pripadnika Euleksa i Kfora suprotstavila "manja grupa kriminalaca", ali da njihovo okupljanje neće sprečiti Euleks i Kfor da obavljaju svoje redovne dužnosti.

Ranije su blokirani putevi preko Tresave i Vučje Rupe u opštini Leposavić kojima su životne namirnice i druga komercijalna roba stizali u Zvečan, Kosovsku Mitrovicu i Leposavić.

 

Član opštinskog Veća Leposavića Zoran Milojević, koji je razgovarao sa predstavnicima Kfora u Rajetiću, rekao je za agenciju Beta da je "blokirano nekoliko šlepera i kamiona u kojima se nalazi kvarljiva roba i da je neizvesno kada će im prolaz biti omogućen".

"Ovakvim ponašanjem Kfora, koji je izašao iz svog mandata, ugroženo je normalno funkcionisanje i život ljudi u severnim opštinama na Kosovu i Metohiji", rekao je Milojević i podsetio da je mandat Kfora da osigura bezbedno okruženje za sve građane, a ne da blokira puteve u Pokrajini.

Srbi iz četiri opštine na severu Kosova bojkotuju zvanične administrativne prelaze Brnjak i Jarinje zato što su na njima kosovski carinici i pogranični policajci kojima neće da plaćaju carinu jer ne priznaju kosovske institucije.

2024 © - Vesti online