Sreda 22.08.2012.
14:08
Vestionline, zurnal.rs

Evandro: Otišao sam, jer u Zvezdi nema para!

Zavoleo sam Beograd i Crvenu zvezdu, a posebno navijače - Evandro

U samo dva dana Crvena zvezda ostala je bez dve ključne karike u svom lancu, bez trenera i plejmejkera. Dan pošto je Robert Prosinečki dao ostavku na mesto šefa stručnog štaba, klub je napustio i brazilski fudbaler Evandro.

"Ne vraćam se više u Crvenu zvezdu. Odlazim, nema para!", istakao je razlog odlaska Evandro za "Sportski žurnal".

Brazilac je objasnio da nije bilo pravnih prepreka da napustio "crveno-bele".

"Po ugovoru koji smo potpisali, prestaje da važi kada se ne ispunjavaju novčane obaveze. Treniram, igram utakmice i onda nema para. Nisam mogao više tako, moram da mislim na porodicu. Ona mi je na prvom mestu, rastajem se za Zvezdom da bi i mojim ukućanima bilo bolje", istakao je Evandro.

Evandro je istakao da nije ljut ni na koga, da je i ranije bilo problema sa isplatama, da je i zbog toga kasnio na početak priprema.

"Nisam ni na koga ljut. Bilo mi je lepo u Beogradu, zaveleo sam grad i klub. Zauvek ću pamtiti navijače. Igrao sam najbolje što sam mogao, možda sam u pojedinim utakmicama mogao i bolje, ali mislim da nisam bio promašaj".

U utorak su u Zvezdi istakli da se Evandro vraća u Brazil zbog porodičnih problema, a da je jedan od razloga za raskid saradnje i njegov ugovor od 400.000 evra.

"Isplaćena su mu sva dugovanja od prošle sezone, a vraća se kući zbog porodičnih problema. Sve je urađeno na korektan način. Već mesec dana Evandro je u nekoj vrsti zahteva da se vrati u Brazil, jer ima porodične probleme, zbog čega smo mu izašli u susret. Nije tajna da ima i najveći ugovor i da će na taj način biti skinute značajne finansijske obaveze za narednu godinu", rekao je Goran Vasilijević, zamenik sportskog direktora.

Crvena zvezda u četvrtak dočekuje francuski Bordo, u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

2024 © - Vesti online