Sreda 22.08.2012.
12:46
B92

Holandija: Ubijena zbog svađe na Fejsbuku

Holandija šokirana: Džojs Vinsi Hu ubijena zbog svađe na Fejsbuku
 

Džojs Vinsi Hu ubijena je jer je "tračarila o seksualnim iskustvima" jedne od svojih prijateljica na društvenoj mreži.

U slučaju koji javnost naziva "Fejsbuk ubistvo" sudi se 15-godišnjaku kome je plaćeno manje od 100 evra za ubistvo, kao i devojčici Poli V. (16) i njenom dečku Vesliju Si (17), koji su zbog navoda na Fejsbuku planirali i platili ubistvo.

Ministarstvo pravde je saopštilo da je par tinejdžera nedeljama planirao zločin i da je pretio 15-godišnjaku da će njega ubiti ako ne ispuni ono što žele, a zauzvrat su mu ponudili manju sumu novca i obećanje da će mu "plaćati pića kada budu izlazili u grad". Oni su komunicirali telefonom i preko Fejsbuka.

Ubistvo je izvršio dečak koga mediji identifikuju kao "Jinhuu K." nožem u kući ubijene Džojs, prilikom čega je povređen i njen otac.

Suđenje dečaku ubici je otpočelo u ponedeljak, a tužilac je zbog godina optuženog zatražio jednogodišnju zatvorsku kaznu, a posle toga kaznu prinudnog rada.

Suđenje paru tinejžera počinje tokom nedelje.

"Deca postaju sve nasilnija. Nemaju poštovanja jedni prema drugima, ne misle na druge. Nadam se da će sudije, političari, roditelji i celo društvo učiniti nešto da to spreče", poručio je u pisanoj izjavi otac žrtve.

2024 © - Vesti online