Sreda 22.08.2012.
12:31
E.V.

Jovetić i Nastasić u Sitijevom paketu od 50 miliona

Stevan Jovetić i Matija Nastasić

Nekad u Partizanu, danas u Fiorentini, a sutra? Ako je verovati engleskim medijima - u Mančester Sitiju!

Dvojica izdanaka Partizanove škole, 22-godišnji Crnogorac Stevan Jovetić i tri godine mlađi Srbin Matija Nastasić velika su želja Roberta Manćinija, menadžera engleskog šampiona.


Navodno, bogati vlasnici kluba sa "Itihada" odobrili su za ovaj "paket" talentovanih fudbalera fantastičnih 50 miliona evra!


Italijanski trener je posle premijernog meča sa Sautemptonom i teške pobede od 3:2 javno istakao da mu je neophodno još kvalitetnih igrača kako bi "građani" mogli uspešno da se nose na četiri fronta, odnosno na dva najvažnija - u Premijer ligi gde brane titulu osvojenu prvi put posle 44 godine i u Ligi šampiona gde su prošle sezone neočekivano kiksnuli već u grupnoj fazi.


Ovog leta je od pojačanja stigao samo mladi engleski reprezentativac Džek Rodvel, a stvari su postale još teže po Siti jer je trenutno ostao bez prošle sezone prvog golgetera, Argentinca Serhija Aguera, koji se povredio u nedelju protiv "svetaca", a povređen je i odlični engleski defanzivac Miha Ričards.


Zbog svega toga, engleski mediji pišu da je gazda kluba, Šeik Mansur, odobrio Manćiniju da do kraja prelaznog roka, do 31. avgusta, realizuje transfer dvojice saigrača iz Fiorentine, koji bi predstavljali budućnost ali i sadašnjost "građana".


I Jovetić i Nastasić se mesecima pominju kao talentovani igrači veoma interesantni za bogate engleske klubove. Jovetić je u tefteru ostrvskih skauta još od septembra 2009. kad je sa dva gola u Ligi šampiona srušio tada moćni Liverpul. Nastasić je zablistao prošle sezone kad su ga dovodili u vezu sa Arsenalom, pa čak i Mančester Junajtedom, kao naslednikom zemljaka Nemanje Vidića.


Sad obojicu put vodi u drugi deo Mančestera. Naravno, pita se Fiorentina, ali ako je tačna cifra od 50 miliona evra, teško bi joj odoleli i mnogo bogatiji od kluba iz Toskane. Očigledno će biti mnogo zanimljivo poslednjih dana prelaznog roka.

2024 © - Vesti online