Utorak 21.08.2012.
19:22
Nezavisne novine

Policajac u kafani tukao gosta i naručivao pesme

Fotografije Bojanića posle premlaćivanja u kafani

Mirna Šoja, portparol MUP-a RS, potvrdila je da je prijava protiv Trninića zaprimljena u MUP-u, a da će u narednom periodu biti sprovedena detaljna istraga u ovom slučaju.


"Prijava je dostavljena Jedinici za profesionalne standarde MUP-a RS, koja će ispitati sve okolnosti koje su navedene u njoj", navela je Šoja.


Napad se prema tvrđenju Bojanća dogodio 7. avgusta iza ponoći u lokalu "Regina" u Banjaluci i to pred mnogobrojnim očevicima. Svedoci su, međutim, policiji ispričali da nisu videli ništa neobično, a Bojanić ističe da ih shvata jer se boje Trninića.

On je za "Nezavisne novine" ispričao da je te večeri u lokal, koji se nalazi nedaleko od njegove kuće, došao na piće, a da inspektora poznaje od ranije. "Nekoliko trenutaka pre napada Trninić i ja smo pričali normalno, zatim su usledile verbalne provokacije na račun mog brata, koji je ubijen 2004. godine. Trninić je zatim otišao u WC i kada se vratio udario me po leđima", priseća se Bojanić.


Dodaje da ga je Trninić ubrzo izudarao šakama i nogama po celom telu. "Nisam pružao otpor jer znam ko je Trninić, a i mislio sam da će to trajati nekoliko sekundi. No umesto da prestane, Trninić me uhvatio rukom oko vrata i odvukao do svog auta, koji je bio parkiran ispred lokala, i rekao da će me ubiti. Ubrzo me je ubo nečim metalnim u oko, a zatim ponovo vratio u lokal i bacio na jednu fotelju. Nastavio me je udarati, a dok me je tukao naručivao je piće ostalim gostima u lokalu i govorio: 'Ja sam sila, ja tučem svaki dan u policiji'", kaže Bojanić.


On je posle svega uspeo da pobegne iz kafane i zatraži pomoć od policijske patrole koja je bila u prolazu, ali je kako kaže ponovo morao da spasava živu glavu.


"Dok sam bežao iz kafane naleteo sam na patrolu i rekao im šta se dogodilo. Nisu hteli da me puste u svoj auto, već su mi samo rekli da idem dalje i prijavim to u policijsku stanicu. Kada su otišli od mene, video sam da se zaustavljaju pored lokala i pričaju s Trninićem. On je zatim seo u džip i pojurio prema meni", ispričao je Bojanić.

Posle batina, Bojanić se, kako priča, borio da stigne do policijske stanice, s obzirom na to da je Trninić u nekoliko navrata išao autom prema njemu kako bi ga sprečio da stigne do policije. "U tim trenucima pozivao me i na mobilni i taj poziv čuvam u telefonu kao dokaz", ispričao je Bojanić.

2024 © - Vesti online