Utorak 21.08.2012.
13:24
Press

Vozač sa Tare: Nikad više za volan

Vozač ne može da progovori od šoka

Otkako se desila nesreća na Tari, Branislav je van sebe, ne izlazi iz kuće, ne razgovara ni sa kim i non-stop je pod sedativima, rekao je za Pres Miodrag Rajković, trener vozača Simića (36), koji je u nedelju na međunarodnoj brdskoj trci "Tara 2012" izleteo sa staze i automobilom usmrtio troje gledalaca.

"Poznajem ga dugo i znam kakav je čovek. Teško će da preboli činjenicu da je ubio troje ljudi. Čisto sumnjam da će više ikad da sedne za volan u nekoj trci", kaže Rajković.

Sudija nije hteo da preveze povređene

 

Jedan od očevidaca nesreće priča o nehumanosti onih koji su videli tragediju.

 

"Tu gde se desila nesreća, bio je jedan sivi 'reno megan' sa slovenačkim tablama čiji je vlasnik jedan od sudija. Taj sudija je odbio da povređene primi u svoja kola. Narod je hteo da ga bije, hteli su da mu bace ključeve od kola u livadu."

Trener kaže da Branislav bije kriv za tragediju, i dodaje da vozač tokom trke gleda da napravi dobro vreme i ne razmišlja da li je publika tik uz stazu.

"To nije njegov posao. Njegova familija je isto veoma potresena, ali verujte, njemu je najteže. Ko će biti kriv, ne znam, ali on nije sigurno. Kada se završi kompletna istraga tad aće se oglasiti oko svega. Za sve što se desilo neko treba da odgovara. Ukoliko neki ljudi ne znaju da rade ovaj posao kako treba, onda ne treba da se bave njime", upozorava Rajković.

Zbog tragedije na Tari privedene su tri osobe, direktor trke Ismet T. (56) iz Sarajeva, član sportske komisije Milo R.(56) iz Bijeljine i direktor trke zadužen za bezbednost Živadin T. (66) iz Zemuna.

Automobil Branislava Simića uleteo je u publiku i povredio četiri osobe. Od zadobijenih povreda preminuli su Nikola Tršić iz Bajine Bašte, njegova rođena sestra Jovana i Dragiša Jakovljević iz Petrovca na Mlavi. Jakovljevićev maloletni sin nije životno ugrožen.

2024 © - Vesti online