Utorak 21.08.2012.
11:49
Večernje novosti

Kalanović: Jednaki uslovi života u celoj Srbiji

Neće biti razlika među regionima, ako postignemo cilj: Verica Kalanović
 

"Cilj mi je da izađemo iz začaranog kruga da cela Srbija puni Beograd i da zbog toga mora još više da se ulaže u glavni grad, a da se zanemaruju ostali regioni. Želimo da se u celoj zemlji građani leče kao u Beogradu, da imaju mostove i puteve, zaposlenje, pristojan život i jednake šanse", kazala je Kalanović za Večernje novosti.

Ona je navela da je cilj da se mladi iz Beograda dobrovoljno vraćaju u svoje gradove, jer će im za to biti obezbeđeni uslovi.

"Novac koji je do sada ulagan u mnoge sredine nije doveo do planiranog efekta. Potrebna je koordinirana akcija svih ministarstava. Ako budemo usmeravali aktivnosti prema istinskim životnim potrebama, ako sredstva budemo koristili namenski, ciljano i precizno, biće postignuti i efekti. Osnovno i najvažnije jeste ulaganje u infrastrukturu", kazala je Kalanović i navela i da se "važne državne odluke konačno donose unutar Vlade, a ne u isturenim i sakrivenim centrima moći".

"Premijer i ministri sada funkcionišu kao tim i očekujem da postignemo mnogo veće rezultate nego u prethodnom mandatu", kazala je ministarka za regionalni razvoj i loklanu upravu. Ona je dodala i da "nema više neimenovanih izvora koji prenose spekulacije iz Vlade, nema podmetanja nogu".

"Naše stranke nisu u 'braku', pa ne mogu da budu ni na 'medenom mesecu' kako neki politički rivali ocenjuju. Ali ovo je savez odgovornih ljudi koji želi da menja Srbiju. Hoćemo da iz ovakve situacije izađemo kao pobednici, a ne da posle još jednog mandata moramo da priznamo da je u državi haos", navela je Kalanović. 

Ona je najavila i da je u toku priprema rebalansa budžeta i da će on u proceduri verovatno biti polovinom septembra.

2024 © - Vesti online