Ponedeljak 20.08.2012.
14:52
Vestionline, novosti.rs

Tumbaković: Ne menja se trener posle jednog poraza

Sve je pod kontrolom - Ljubiša Tumbaković

"Sve što smo radili je u sklopu pripreme za utakmicu u Norveškoj. Razumem nervozu i nezadovoljstvo, jer je to uvek tako kada Partizan izgubi utakmicu," rekao je Tumbaković i dodao:

"Dok sam bio trener za deset godina sam izgubio 23 utakmice, a godišnje je realnost od dva do pet poraza. Normalno je da boli, ali moramo da budemo dostojanstveni i da izvučemo pouke," kaže Tumbaković koji je zajedno sa trenerom Vermezovićem stigao ovog leta u Humsku.

Fudbaleri Partizana nisu trenirali u nedelju, a Tumbaković smatra da nije trenutak za puno priče o porazu od Donjeg Srema.

"Moramo da idemo dalje, porazi su sastavni deo našeg posla. Nalazim prostor da stanem u odbranu igrača, iako nisu bili na nivou zahteva Partizana. Kada igraš za ovaj klub moraš da budeš svestan da se sve gleda posebnim očima," rekao je Tumbaković.

Partizan u četvrtak igra prvi meč poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Norveškoj, a protivnik je Tromso.

"Dobili smo najveću moguću opomenu. Lampica za alarm je upaljena, verujem da su i igrači svesni te činjenice. Moramo da se mobilišemo, da budemo homogeni i izdignemo se iznad svega. Trebalo bi da znamo da je sve i dalje pod našom kontrolom. Sve zavisi od Partizana, kako na evropskoj sceni, tako i u prvenstvu," rekao je Tumbaković i odbacio svaku mogućnost da klub promeni trenera.

Na kraju, sportski direktor odbacio je sve učestalije kritike zbog ”tanke” poslednje linije tima rekavši da "na tržištu nije bilo odgovarajućih rešenja".

2024 © - Vesti online