Ponedeljak 20.08.2012.
14:17
Blic

Najtraženiji američki teroristi su žene

Učiteljica terorista piroman i brkata veganka

1. Dona Džoan Borab (Traži se zato što je navodno oslepela policajca) - Dona Džoan Borap bacila je kiselinu u lice pripadniku lučke policijske uprave Njujorka za vreme protesta protiv aparthejda na aerodromu "Džon F. Kenedi" 1981. godine. U to vreme, Borapova, inače grafički dizajner, pripadala je marksističko-lenjinističkoj grupi nazvanoj "19. maj", koja se zalagala za oružanu revoluciju protiv američke vlade, uključujući FBI.

2. Džoan Debora Čezimard (Optužena za ubistvo policajca iz neposredne blizine) - Džoan Debora Čezimard i njene dve saučesnice otvorile su vatru na pripadnike američke policije za vreme saobraćajne blokade u maju 1973. Jedan od njih je ranjen, a drugi je ubijen iz neposredne blizine. Čezimardova - pripadnica Crnačke oslobodilačke armije, osuđena je na kaznu zatvora 1977, ali je uspela da pobegne.

3. Džozev Mahmud Dibe (Optužen za podmetanje požara)
- Džozef Mahmud Dibe, aktivista organizacija Front oslobođenja Zemlje i Front oslobođenja životinja, pokušao je da uništi energetsko postrojenje. U avgustu 2009. “Njujork tajms” pisao je da Dibe i dalje ima dozvolu za pilotiranje zato što Uprava za bezbednost ne upoređuje spisak terorista FBI sa spiskom pilota Savezne vazduhoplovne uprave.

4. Džozefin Sanšajn Overejker (Brkata veganka traži se zbog podmetanja požara) - Kao i Dibe, Džozefin Sanšajn Overejker optužena je za podmetanje požara u energetskom postrojenju, kao aktivistkinja ELF i ALF. Prema podacima FBI, ona je veganka, tečno govori španski i prepoznatljiva je po dlačicama iznad gornje usne. Radila je kao čuvar ovaca, babica, pa čak i kao vatrogasac.

5. Rebeka Rubin (Prekršila zakon u ime zaštite okoline) - Rebeka Rubin, za koju se prepostavlja da je Kanađanka, takođe se traži zbog podmetanja požara koji se povezuje sa organizacijama Front oslobođenja Zemlje i Front oslobođenja životinja. Od 1996. do 2001, ovi pojedinci bili su aktivisti terorističke ćelije od oko 20 članova, poznatih po zajedničkim imenom "Porodica".

6. Leo Frederik Bart (Radikalni aktivista protesta protiv Vijetnamskog rata) - Leo Frederik Bart bio je umešan u bombaški napad na Univerzitet u Viksonsinu 1970, u kojem je poginuo naučnik. Bomba je podmetnuta na vrhuncu antivijetnamskih protesta, a prema pisanju "Vašington posta", univerzitetska zgrada je korišćena za vojna istraživanja. Bivši student škole za rezervne oficire ROTC postao je levičar.

7. Elizabet Ana Djuk (Učiteljica optužena za pokušaj rušenja vlade) - Elizabet Ana Djuk bila je saučesnik u nizu krivičnih dela sedamdesetih i osamdesetih godina. Kao pripadnik komunističke organizacije "19. maj", optužena je za skrivanje eksploziva. Djukova je tvrdila da se krije zato što veruje da je na spisku ciljeva Kju kluks klana.

2024 © - Vesti online