Ponedeljak 20.08.2012.
12:27
Smedia.rs

Prosinečki nije više trener Zvezde?!

Kraj saradnje Roberta Prosinečkog i Crvene zvezde

Na treningu u ponedeljak ujutro, dan posle remija (2:2) sa Radom koji je 70 minuta nastupao sa igračem manje i svađe sa članovima rukovodstva oko izbora igrača, Prosinečki je bio samo "civilni posmatrač".

Naime, Prosinečki je sinoć kasnio na konferenciju za medije više od pola sata zbog razgovora sa igračima, ali i drugog sastanka koji je imao sa čelnicima kluba. 

Naime, kako piše "Sportski žurnal", rukovodstvo kluba je zamerilo Prosinečkom što je u tim uvrstio mladog štopera Krnetu, čije su dve greške dovele do golova Rada. To je bila inicijalna kapisla za svađu, a pale su i teške reči.

Kako beogradski mediji nezvanično saznaju, on je saopštio čelnicima kluba svoju odluku da se povlači.

Prosinečki je u Crvenu zvezdu došao pre godinu i po dana, a osvojio je jedan trofej u Kupu, ovog proleća. Crvena zvezda je ove sezone odigrala pet utakmica, četiri u kvalifikacijama za ligu Evrope, jednu u Jelen Superligi Srbije i zabeležila dve pobede i tri remija.

Prosinečki je uspeo da eliminiše oba rivala u Evropi, beloruski Naftan i kiparsku Omoniju, ali je ekipa u tim utakmicama na trenutke delovala prilično nemoćno, posebno u odbrani.

Još uvek nema informacija o tome ko bi mogao na klupu crveno-belih a ime koje se najčešće pominje u čaršijskim pričama je Aleksandar Janković, sadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije.

Očekuje se da će se, sada već bivši streteg crveno-belih, obratiti novinarima oko 12.30 kada će se znati nešto više o njegovom odlasku sa "Marakane", iako u ovim trenucima još uvek traje razgovor predsednika kluba Vladana Lukića i Prosinečkog.

2024 © - Vesti online