Ponedeljak 20.08.2012.
08:10 >> 09:22h
Vestionline

Pritvor za organizatore trke na Tari

Nesreća se dogodila kada je vozač uleteo u publiku

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo protiv opšte sigurnosti pritvor je određen direktoru trke Ismetu T. (56) iz Sarajeva, članu sportske komisije Milu R.(56) iz Bijeljine i prema direktoru trke zaduženom za bezbednost Živadinu T. (66) iz Zemuna, saopštila je Policijska uprava u Užicu.

Juče oko 12.20 časova prilikom održavanja Međunarodne brdske auto trke "Tara 2012" dogodila se teška nesreća u kojoj su tri osobe izgubile život, a jedno je zadobilo lakše telesne povrede, navodi policija.

Život su izgubili N.T.(30) iz Bajine Bašte, J.T.(27) iz Beograda i D.J.(47) iz Petrovca na Mlavi dok je S.J. (17) iz Petrovca na Mlavi zadobio lake telesne povrede.

U mestu Kaluđerske bare u oštroj krivini kod skretanja za selo Jasikovica takmičar Branimir S. (33) iz Bijeljine izgubio je kontrolu nad svojim vozilom, marke "micubiši lanser", izleteo sa staze i udario u četiri gledaoca koja su se nalazila iza trake koja je označavala prostor za publiku.

Ministarstvo uputilo saučešće

 

Ministarstvo omladine i sporta izrazilo je žaljenje zbog nesreće koja se dogodila na automobilskoj brdskoj trci na Tari i "uputila najdublje saučešće porodicama nastradalih gledalaca". Iz ministarstva poručuju da će pre donošenja bilo kakvih zaključaka, sačekati izveštaj komisija zaduženih za istragu povodom tragičnog udesa.


Ministarstvo omladine i sporta saopštilo je da je proteklih godina podržavalo takmičare i organizicije takmičenja u automobilizmu što će raditi i u budućnosti, ali da su očigledno potrebne dodatne mere i rešenja kako bi se taj sport u našoj zemlji, pre svega što se tiče bezbednosti svih učesnika i posmatrača, podigao na najviši nivo.

2024 © - Vesti online