Ponedeljak 20.08.2012.
14:10

"Nisam u SNS zbog posla i fotelje"

 

- Osnovno je što narod nema para. Da bi se organizovao koncert, neophodan je jak sponzor koji će stati uz pevača i dati mu podršku, odnosno neophodna materijalna sredstva. Onda dolaze duge pripreme, osmišljavanje koncepta, probe. Sada nemam volje, živaca, ambicija, niti para da bih se uhvatila u koštac s tako krupnim zalogajem. Ali, nadam se da će doći vreme, volela bih da mi se ostvari i ta želja u životu - kaže Cakana i dodaje da nisu više isplative ni preokeanske turneje:

- Svi se guraju i gostuju u isto vreme na istom mestu, kao da žele da se nadmeću, pokažu i dokažu ko će bolje proći, a zapravo to nikom ne koristi. Odražava se na lošiju posetu jer narod ne zna na koju će pre stranu, kao i na smanjene honorare, pošto je veća konkurencija na tržištu. Ne ide u korist ni menadžerima koji zakazuje nastupe, gazdama lokala, posetiocima, pevačima. Ali, mi smo takvi!


Godinama javno podržavate SNS, koja je sada na vlasti. Možda biste uz njihovu pomoć lakše organizovali koncert?


- Bila bih postiđena da se tako nešto desi! Ne treba mi takva pomoć jer se kosi s mojim moralnim kodeksima. Ne želim protekciju, niti tu vrstu privilegije! Ako bih priredila koncert, bilo bi mi drago da vidim političare u publici, uostalom, smatrala bih da mi daju podršku, uz mene su, baš kao što sam i ja bila uz njih. Nisam od juče simpatizer SNS-a. Kada mnogi nisu smeli da zucnu, plašeći se eventualnih sankcija, glasno i jasno sam se izjasnila, jer sam se slagala sa njihovim načelima. Zaista verujem u novu vlast i sigurna sam da će biti bolja od svih prethodnih. Tomislav Nikolić je pravi domaćin iz Kragujevca! I vreme je bilo da na čelu zemlje bude neko iz srca Šumadije! Pošten je i korektan čovek, što će i dokazati u narednom periodu.

Pomereno letovanje


- Zbog ćerke Marije, koja se zbog posla sa porodicom seli iz Beograda na neko vreme u Rumuniju, odložila sam odlazak na more. Kako su otišli, samo plačem. Najviše će mi nedostajati najmlađa unuka Mirka, koja ima dve i po godine i sada je najslađa. Zato ćemo suprug i ja krajem avgusta na letovanje. Ići ćemo na Ugljan, ostrvo na hrvatskom delu Jadrana, gde muž ima familiju. A posle, ako sve bude po planu, krajem septembra putovaćemo na Floridu, kod moje zaove - kaže Cakana.


Nikom ne verujem


- U poslednje vreme slušam kako moje kolege zarađuju silne pare, uzimaju astronomske honorare, ali nikome ne verujem! Frljaju se ciframa bez potrebe, lažu narod, u stvari obmanjuju sebe. Jedino znam da Ceca dobro zarađuje i neka, treba, zaslužila je. Ima hitove, peva, zna posao. Ako joj nude velike gaže, daju, što da ne uzme. Ona je uvek mnogo ulagala u sebe. Nikad se nije desilo da pred publiku izađe u jeftinim farmerkama i majičici, nego za svaki nastup priprema ekskluzivnu garderobu. E, sve to košta, pa mora i da se vrati!


Da vam ponude da zasednete u neku fotelju, šta biste uradili?


- Šta će mi to?! Samo želim da imam mogućnost da se normalno bavim svojim poslom. Nisu mi potrebni ni moć, ni vlast, ni funkcija. Želim da normalno živim od svog rada! A teorijski gledano, da se ja nešto pitam, na čelna mesta bih postavila mlad, obrazovan, sposoban kadar - nestranački! Mada, ruku na srce, pre ili kasnije svi oni se udenu u neku partiju, tako to ide po nepisanom pravilu.


Odrasli ste u Leposaviću, gde vam majka i danas živi. Status Kosova nikako da se reši, pitanje je goruće.


- Ja bih se prva vratila na Kosovo kad bi tamo moglo normalno da se živi! Napustila sam rodnu grudu zbog školovanja, krajem sedamdesetih, kad nisam ni pomišljala da ću biti pevačica, niti je iko tad naslućivao šta će se sve desiti na Kosovu. A godinama tamo ljudi nemaju gde da se leče, školuju, ne rade vrtići. A od poslova cvetaju samo oni nelegalni. To su prioriteti koji moraju da se reše. Nadam se da uskoro i hoće, ali biće teško.

2024 © - Vesti online