Ponedeljak 20.08.2012.
06:10
Press

Novi "šamar" Srbiji iz Novog Pazara

Esad Džudžević
 

List piše da Džudžević i ne krije da radi pod patronatom ministra Sulejmana Ugljanina. Džudžević i Ugljanin inače politički blisko sarađuju dugi niz godina.
 

Iako je ministar Ugljanin žestoko ukoren na sednici Vlade, a najžešća "packa" stigla je od potpredsednika Aleksandra Vučića, uz nalog ministarstvima kulture i pravde da pokrenu inicijativu za uklanjanje spomen-ploče, nije se dugo čekalo na novi skandal.

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine, telekomunikacija i informacionog društva Rasim Ljajić kaže da su ovakvi istupi poput zabijanja trna u zdravu nogu i da šalju državi poruku da ne postoji.

"Aćif-efendija je kontroverzna ličnost ne samo za Srbe nego i za najmanje polovinu Bošnjaka. Na takvom čoveku praviti čitavu jednu političku i nacionalnu priču, to je istorijski segment ovog problema. Drugi segment problema je politički, jer čak i da su u pravu, a nisu, postavlja se pitanje zbog čega se u 2012. bave Aćif-efendijom pored toliko ekonomskih i socijalnih poteškoća", ističe Ljajić.

Prema njegovom mišljenju, BNV očigledno smatra da ne postoji država koja će odreagovati.
 

"Provociraju državu od koje zavise i od koje žive. Država je dosta uradila kako bi smirila strasti u Novom Pazaru, a sada se sve to dovodi u pitanje otkrivanjem ploča i besmislenim izložbama. Novi Pazar je ponovo na naslovnim stranama i ko će u takvoj situaciji u njega da uloži i jedan jedini dinar", pita se Ljajić.

2024 © - Vesti online