Utorak 21.08.2012.
01:48
AAP

Dobrovoljno protiv seksualnog nagona

Denis Ferguson - jedan od najopasnijih prestupnika pedofila u Viktoriji
 


Ministar Endrju Mekintoš koji je nadležan za zatvore i korektivne centre u Viktoriji, podržao je primenu programa kastracije iako sam priznaje da nema uslova pod kojima bi se osuđenici primoravali da nastave da uzimanjem terapije i nakon puštanja na slobodu.


Hemijska kastracija, ili antilibidinalni tretman, kako glasi pravilna naučna definicija ove terapije, povratni je proces koji uključuje korišćenje lekova koji potiskuju seksualni nagon kod ljudi.


- Ideja ovog programa je da seksualni prestupnici uzimaju antilibidinalne lekove, kada je to moguće i izvodljivo, oni se na to podstiču. Ostaje samo nada da će oni i posle puštanja na slobodu nastaviti da ih uzimaju i dalje. Kada se uzimaju pod nadzorom, antilibidinalni tretman može da pomogne u sprečavanju daljih prestupa - ističe ministar Endrju Mekintoš.


Osuđeni pedofil Denis Ferguson iz Viktorije, jedan je od teških seksualnih prestupnika koji je javno potvrdio da će dobrovoljno uzimati antilibidinalniu terapiju i posle puštanja na slobodu.


Predstavnica Udruženja za zaštitu dece Džo Tuci, upozorila je vladu da će odlukom da se seksualni prekršioci dobrovoljno odlučuju o uzimanju antilibidinalnog tretmana, u opasnost dovode životi dece.

2024 © - Vesti online