Ponedeljak 20.08.2012.
08:00
B92

Kako izgleda nova Tojota?

Tojota Rav4
 

Tako je Džoš Birns na sajtu CarScoop predstavio render nove verzije Tojote Rav4, koji je nastao na osnovu fotografija kamufliranog test prototipa.

Pomoću ovog rendera može se steći približna slika Tojotinog krosovera koji će imati potpuno nov dizajn u odnosu na aktuelni model.

Prednji deo vozila sa novom maskom hladnjaka i savremeno oblikovanim farovima podseća na novu generaciju familije Korola/Auris koja se takođe očekuje u prodaji 2013. godine, dok donji deo maske na prednjem braniku svojim oblikom asocira na novu generaciju Leksusovih automobila.

Očekuje se da će Tojotin krosover u ponudi i dalje imati sličnu paletu četvorocilindričnih benzinskih i dizel motora koji se nalaze i u aktuelnoj verziji.

Osnovna poboljšanja na pogonskim agregatima tebalo bi da se odnose na smanjenje potrošnje goriva i emisije ugljen-dioksida.

Kada se novi Rav4 pojavi u prodajnim salonima 2013. moraće da se izbori sa jakim konkurentima, poput nove Honde CR-V ili Mazde CX-5, koji će do tada već učvrstiti svoje pozicije na tržištu.

2024 © - Vesti online