Nedelja 19.08.2012.
13:35
Vestionline, Mondo

Felps zbog reklame ostaje bez šest medalja sa OI?

Posle bazena, dobra je i kada - Majkl Felps

Američki plivač Majkl Felps mogao bi da ostane bez šest olimpijskih medalja osvojenih u Londonu, četiri zlatne i dve srebrne, pošto su se na internetu 13. avgusta pojavile dve fotografije u kojima reklamira torbe “Luj Viton”.

Felps je pozirao čuvenoj Eni Lejbovic u kadi u kupaćim gaćama, a pored kade nalazila se torba vredna 1.500 dolara, dok na drugoj slici Felps u odelu s kravatom sedi na sofi pored vremešne dame, a torba je pored njegovih nogu.

Prema pravilima Međunarodnog olimpijskog komiteta, sportisti koji su učestvovali na OI u Londonu nisu smeli da promovišu ništa osim Igara od 18. jula do 15. avgusta.

Brže-bolje agent Majkla Felpsa i predstavnici “Luja Vitona” izjavili su da su se fotografije pojavile bez njihovog znanja i da nisu zvanične.

"Felps nije narušio pravila. Jedino što je bitno jeste to da li je takmičar odobrio korišćenje materijala. U ovom slučaju, Majkl to nije uradio. Slike nisu bile ni proverene, još manje odobrene, sve je jasno. Sportista ne može da kontroliše njihovo neovlašćeno korišćenje", izjavio je Felpsov agent Piter Karlajl.

Zvaničnici Međunarodnog olimpijskog komiteta do sada se nisu oglasili u vezi sa ovim incidentom.

2024 © - Vesti online