Subota 18.08.2012.
12:45
Vesti

Stanove dobijaju i Andrija i Olivera

Vlada se neće mešati s kim će živeti Milica Mandić

Najuspešniji srpski sportisti uskoro neće biti beskućnici, a osim olimpijske šampionke Milice Mandić stanove će dobiti i bronzani strelac iz Londona Andrija Zlatić i proslavljena atletičarka Olivera Jevtić.


Vlada Srbije na redovnoj sednici u četvrtak donela je najavljenu odluku o rešavanju stambenog pitanja olimpijske šampionke u tekvondou Milice Mandić.


"Vlada Srbije je naložila Generalnom sekretarijatu da u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva i urbanizma, Ministarstvom omladine i sporta i Republičkom direkcijom za imovinu reši stambeno pitanje Milici Mandić, osvajaču zlatne medalje za Srbiju na Olimpijadi u Londonu", ističe se u saopštenju.


Premijer Ivica Dačić je pre nekoliko dana, prilikom prijema za srpske olimpijce, najavio donošenje ovakve odluke.


"Milica je osvojila prvo zlato za Srbiju otkako se zemlja takmiči samostalno. Želim da joj kažem da će Vlada doneti odluku da joj bude rešeno stambeno pitanje", rekao je tada Dačić i potom se našalio: "Milica će sama da odluči s kim će da živi u tom stanu i vlada se neće mešati".


Otac bronzanog olimpijca Andrije Zlatića, Pavle, javno se požalio u medijima da njegovom sinu u Užicu već osam godina obećavaju stan, ali da ništa nije urađeno. Ali i taj problem biće uskoro rešen, a to je potvrdio član Gradskog veća Užica, Ilija Mićević.

On je izjavio da je grad već doneo rešenja o dodeljivanju opštinskih stanova srpskim olimpijcima Andriji Zlatiću i Oliveri Jevtić.

"Mi smo postigli dogovor, ne samo sa Andrijom Zlatićem nego i sa Oliverom Jevtić, još pre Olimpijskih igara u Londonu, da im se reši stambeno pitanje", rekao je Mićević i dodao:

"Radi se o opštinskim stanovima. Ja sam lično napravio dogovor sa Andrijom i ocem u ime gradskih vlasti. Postoji rešenje stambene komisije. Nije im još uručeno, to će se desiti na prijemu kod gradonačelnika. Stanovi su na odličnoj lokaciji u centru grada, imaju pedesetak kvadrata. To su stari opštinski stanovi koji će biti srušeni i na njihovom mestu biće podignuta novogradnja. Andrija se neće useljavati u stari stan, sačekaće da se na mestu tih zgrada podignu nove, a to bi trebalo da bude u maju 2013. godine".

Srediće i streljanu


Ilija Mićević kaže da nije istina da Užice ne čini dovoljno za svoje sportiste:
"Imamo najbolju atletsku stazu na Balkanu, a razmatra se rešenje i pitanja streljane. Kupili smo od vojske streljanu u dogovoru sa Andrijinim klubom i još ćemo da vidimo da li ćemo nju da adaptiramo ili ćemo da pravimo novu".

2024 © - Vesti online