Subota 18.08.2012.
12:15
R. D. - Vesti

Na sahrani Đilasovog oca niko iz vrha DS

Dušan Đilas, otac Dragana Đilasa, gradonačelnika Beograda, preminuo je 9. avgusta

Sahrani nije prisustvovao Boris Tadić, što se moglo očekivati, ali se nije pojavio nijedan od potpredsednika Demokratske stranke - Šutanovac, Petrović, Pajtić, Trivanova... Ovaj podatak je veoma interesantan za sagledavanje trenutnog stanja u Demokratskoj stranci, a posebno u svetlu dešavanja koja će u toj stranci uslediti narednih nedelja.


Prema saznanjima našeg lista, poslednjem ispraćaju Dušana Đilasa, iz Demokratske stranke prisustvovali su samo Miodrag - Miki Rakić, doskora šef kabineta predsednika Srbije u periodu kada je tamo sedeo Boris Tadić, i Dušan Elezović, predsednik vojvođanskog odbora DS-a.


Sahrani je, od političara i državnih funkcionera, prisustvovao samo Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane. On se pojavio dvadesetak minuta pre opela, položio venac na odar, izrazio saučešće porodici i ostao do kraja obreda.
Za mnoge je Vučićev dolazak predstavljao iznenađenje s obzirom na žestoke političke sukobe i javne svađe koje je imao sa Draganom Đilasom.


Inače, Dušan Đilas je rođen u selu Očigrije, smeštenom na pola puta između Drvara i Bihaća. Njegova supruga, Draganova majka, devojački Grbić, takođe vuče korene iz tih krajeva. Ona je rođena u Bačkom Brestovcu, ali su njeni roditelji sa područja Plitvičkih jezera.

2024 © - Vesti online