Petak 17.08.2012.
21:52
B92

Nova Barbika je transvestit!

U katalogu sa novim modelima za jesen 2012, Matel je ponudio i verziju lutke u želji da inspiriše muške obožavaoce - prvu Barbiku "transvestita".

Iako ovaj termin nije zvanično upotrebljen u nazivu nove lutke - The Blonds Blond Diamond Barbie Doll - u kreiranju plastične figurine učestvovao je modni dizajner Filip Blond, koji se i sam oblači u žensku garderobu.

Keti Klajn, predsednica marketinškog odeljka u Mattel-u, rekla je za New York Times: "Jedna od najvećih veličina Barbike je ta što ona i dalje pomera granice. Nju baš briga šta će drugi da kažu”.

I Filip Blond slično razmišlja. "Moda je neka vrsta samoizraza i verujemo da svako treba da se oseća glamurozno svakoga dana”.

Lutka, na kojoj ćete teškom mukom prepoznati muške crte lica, ima plavu kosu i ekstremno kratku korset-haljinu od šljokica.

Njen glamurozni izgled upotpunjen je šljaštećim nakitom i srebrnkastim cipelama sa ružičastim đonovima. Dramatični izgled istaknut je belom bundom od lažne lisice. Uz lutku dobijate i veštačke trepavice, nezaobilazni deo svakog transvestita.

Zvaničan opis lutke opisuje ovu Barbiku kao "lepu, provokativnu i magičnu”.

2024 © - Vesti online