Petak 17.08.2012.
16:22
Srna

"Rebalans budžeta, penzionerima 4.000 dinara"

 Rebalans budžeta do 1. septembra : Mlađan Dinkić

Dinkić je novinarima u Smederevskoj Palanci rekao da je već završen nacrt 14 zakona koji treba da budu uvod u fiskalnu konsolidaciju koja će biti završena u septembru.

On je naglasio da će, bez obzira na planove za uštede na rashodnoj strani budžeta, za penzionere biti sasvim dovoljno sredstava za njihova primanja do kraja godine.

"Penzioneri koji su u najtežem položaju sa mesečnim primanjima ispod 15.000 dinara moći će da računaju na dve vanredne isplate po četiri hiljade dinara do kraja godine", poručio je Dinkić i napomenuo da oko 560.000 penzionera u Srbiji je u takvoj situaciji.

Dinkić je precizirao da će tu pomoć od po 4.000 dinara dobiti korisnici PIO fonda, poljoprivreda i penzioneri kao i drugih fondova, a prva rata će biti isplaćena između 17. i 19. septembra, a druga rata pred Novu godinu.

U 2013. godini biće nastavljena isplata te vrste pomoći najugroženijim penzionerima u ukupnom iznosu od 16.000 dinara u četiri jednake rate, naveo je Dinkić.

Za ekspropijaciju zemljišta na trasi budućeg koridora 11 rebalansom budžeta biće obezbeđena sredstva, rekao je Dinkić i dodao da je za tu namenu već predviđeno ukupno oko milijardu dinara za ovu godinu.

2024 © - Vesti online