Subota 18.08.2012.
08:00
informacija.rs

Vaš kompjuter je zaražen: Top 5 simptoma

Počeo je da "trokira": Nemojte da ga "progutate"; možda je zaražen

Na osnovu povratnih informacija dobijenih od korisnika, koji pokazuju koji su najčešći simptomi infekcije kompjutera virusom, sastavljena je lista najkarakterističnijih:

*Usporen rad kompjutera: ovo uključuje usporeno podizanje i gašenje sistema, sporo otvaranje programa i usporeno surfovanje internetom.

*Problemi sa programima: ovo podrazumeva poteškoće sa otvaranjem i zatvaranjem aplikacija što za posledicu ima smanjenje brzine i performansi kompjutera.

Problemi sa internet vezom: problemi sa konektovanjem ili pretraživanjem interneta, otežan pristup imejlu, veb sajtovima i drugim servisima su prilično pouzdan znak da je kompjuter zaražen virusom.


*Poruke o greškama: učestale poruke o grešci koje se pojavljuju u vidu sistemskih pop-up prozora kao što su “Unable to Read Hardware”, “Cannot Launch Application” takođe ukazuju na infekciju kompjutera.

*“Pucanje” sistema: kompjuter koji je inficiran virusom često se restartuje tokom sesije što rezultira gubitkom podataka i smanjenjem produktivnosti.

2024 © - Vesti online