Petak 17.08.2012.
00:08
Danas

Naprednjaci ulaze u vlast sa Albancima

Spremni za saradnju sa svima: Srpska napredna stranka

Albanski izvori iz Bujanovca potvrdili su za Danas da su razgovori o “mogućoj promeni vladajuće koalicije vođeni u Beogradu“. Do tada je, kako kažu, bila otvorena opcija da PDD uz podršku srpskih partija ponovo preuzme lokalnu vlast, ali je postignut dogovor s naprednjacima da uđu u vladajuću koaliciju, tako da stranka Rize Haljimija, inače jedinog albanskog poslanika u Skupštini Srbije, ostaje u opoziciji.

Uz to, Sali Salihu, dosadašnji odbornik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Rize Haljimija u lokalnom parlamentu u Bujanovcu, napustio je ovu partiju i formirao odbor Demokratske partije Albanaca (DPA), čiji je lider Ragmi Mustafa, aktuelni predsednik opštine Preševo.


Salihu je odlučio i da podrži vladajuću koaliciju u Bujanovcu koju predvodi Demokratska partija (DP), aktuelnog predsednika opštine Nagipa Arifija, čime je i definitivno otpala opcija da bi moglo da dođe do “rotacije“ vlasti i povratka Haljimijeve PDD na vlast u Bujanovcu.


- Sa uspehom smo obavili potrebne razgovore sa Salihuom. On će ubuduće pojačati našu koaliciju, koja će sada imati 23 od 41 odbornika - rekao je za Danas potpredsednik DP Nedžat Behljulji. Salihu je albanskim medijima u Bujanovcu objasnio da se odlučio na ovaj korak jer Haljimijeva partija “nije ispunila predizborna obećanja“.

2024 © - Vesti online