Četvrtak 16.08.2012.
20:42
Vestionline, B92

Modrić konačno u Realu za 40 miliona evra

Konačno pao dogovor da Modrić ide u Madrid

Očekuje se da u sledećih 48 sati Modrić obavi medicinske preglede, dogovori lične uslove i zvanično postane član španskog šampiona.

Real će Totenhemu odmah platiti 32 miliona evra, a dodatnih 6-8 miliona Spursi će dobiti u dodatnim isplatama. Modrić će najverovatnije potpisati četvorogodišnji ugovor vredan 4.5 miliona evra po sezoni.

Po rečima menadžera Totenhema Andre Viljaša Boaša, hrvatski fudbaler je u poslednje vreme trenirao samostalno dok su pregovori bili u toku, a koji su bili "zapeli" pre dve nedelje. 

"Modrić je još igrač Totehnema, ali, po onome što mi je rekao predsednik kluba pregovori su pri kraju. Pre dve nedelje su malo zastali, ali su nedavno nastavljeni i nazire se kraj ove priče", rekao je Viljaš-Boaš koji nije mogao da dovede zamenu
za Modrića dok reprezentativac Hrvatske ne ode iz kluba.

Kao njegove potencijalne zamene na "Vajt Hart Lejnu" pominju se Portugalac Žoao Mutinjo i Francuz Jan M'Vila.

Tako su se u 24 časa dogodila dva velika transfera iz severnog Londona, pošto je Robin Van Persi napustio Arsenal i prešao u Mančester junajted.

Modrić je u Totenhem stigao 2008. godine iz zagrebačkog Dinama za 20 miliona evra. Očekuje se da deo od transfera u Real pripadne i "modrima", verovatno oko pet procenata.

2024 © - Vesti online